Heerlijke Alfa Romeo 8C van bekende Nederlander te koop

Weet jij nog welke bekende Nederlander het aandurfde om een heuse Alfa Romeo 8C te bezitten?

Als je het hebt over de auto met de beste soundtrack, wordt door velen de Maserati GranTurismo genoemd. Deze heeft namelijk een 4.7 liter grote V8 aan boord met een soundtrack die alleen de Italianen een dergelijke auto kunnen meegeven. De motor maakt deel uit van de F136-familie (in de GranTurismo F136 Y) en deze heeft de voorruimte van vele Italianen gezien.

8C
Als F136 YC heeft deze 4.7 V8 ook nog in een Alfa Romeo gelegen. Voor iedereen die dacht dat zij de magie van het sportwagens bouwen vergeten waren. Die werden even wakker geschud door de Alfa Romeo 8C Competizione. Letterlijk, deze coupé had de motor voorin, aandrijving op de achterwielen en produceerde eenzelfde heerlijke V8-brul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top