JE Design Seat Leon maakt VW Golf overbodig

Met de nieuwe JE Design Seat Leon maak je de blits op de parking van de lokale grootgrutter.

Het kan zijn dat je de nieuwe Volkswagen Golf niet een enorme stap voorwaarts vindt. Ja, je krijgt meer ‘tech’, maar zoals je in deze video kan zien lever je vooral dingen in die een Golf een Golf maken. Of maakten. Als je dan toch voor een kalere Golf gaat, waarom dan niet voor een Seat Leon?

Want in tegenstelling tot de Golf heeft de Leon wel een duidelijke stap voorwaarts gemaakt. Met name qua styling is de auto beter geslaagd. Uiteraard is dat persoonlijk, maar de Leon heeft eindelijk weer een beetje een eigen mediterane smoel in plaats van een generiek VAG-sausje als de vorige generatie had. Mijn oud-collega van de administratie kwam er pas bij de eerste beurt achter dat hij geen Skoda Octavia als voorloopauto reed, maar een Seat Leon ST. True story.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top